miércoles, 12 de octubre de 2011

No somos independentistas


Al menos, no nos consideramos parte lo que habitualmente se entiende por independentismo catalán, ya que este plantea la independencia como un horizonte, como una meta, como un punto de llegada.
Para nosotros, la independencia de Cataluña no es más que un inicio, un punto de partida en las relaciones con España. En nuestro horizonte no se descarta una nueva incorporación de Cataluña en España, aunque la vemos difícil en el corto plazo y para que se produzca han de cambiar radicalmente las condiciones en la relación Cataluña-España.
Por ello, más que “independencia”, preferimos usar la palabra “secesión”, que consideramos más adecuada. También, simbólicamente, y como forma de distinción y autoafirmación, adoptamos el color verde en el triángulo estrellado de la bandera de la Cataluña independiente.


ELPHARI

2 comentarios:

  1. Doncs visca la secesió!!!

    No sé si em perdo fins i profunds matisos polítics, però crec que aquesta declaració és ben valenta, i olè!

    Salut!

    ResponderEliminar
  2. Ep, un moment... aquest verd, és per la bandera i l'escut de Cerdanyola... o per Castelló...

    Veja'm, que no sereu valencians, vosaltres?!

    Mireu, mireu...
    [PERÒ QUEEEEE FOOOORT!!]
    _________________________________________
    Per això em pregunte tantes voltes aquesta pregunta. El nacionalisme valencià d'arrel fusteriana, o catalanista, és nacionalista de veritat?

    Per a mi no ho és, malgrat que si té un contingut d'estima nacional. M'explique, el nacionalista valencià no té problemes en parlar en les altres llengües que sap si la ocasió ho demana, i inclús a voltes, sense demanar-ho. No exigeix la seua cultura a l'exterior de les seues fronteres. I finalment no demana la independència per superioritat.

    Els nacionalistes valencians sols volen sobreviure. Fan o demanen polítiques de supervivència. Que ens deixen parlar, estudiar, i viure en català, sense obligar al del costat a parlar-la. I quan demanem la independència ho fem per a evitar l'espoli social, cultural, i econòmic que estem patint des de fa més de 300 anys.

    I si parlem d'eixa estima, sols ve donada per la germanor, i l'afectivitat, que tenim en trobar-nos en gent que parla la nostra llengua, té un comportament semblant al nostre, o quan se'ns nega els nostres drets nacionals de forma brusca, com va passar amb el tancament de TV3, o quan ens obliguen a parlar en altra llengua amb males formes, cosa que depenent del nivell, pot arribar a despertar part d'eixe nacionalisme en gent que no lluita per aquesta supervivència, o socialment adormida.
    _________________________________________

    http://arreburropolseguera.blogspot.com/2011/04/som-nacionalistes.html

    ResponderEliminar